• Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.

0 ADUH...

Tuesday, July 5, 2011
Dah lama tak berblog...
ada org kata...emas tak untung ker???diam jer..
ada org kata...panas2 taik ayam jer....SEBETULNYA...
apa yang orang kata tue..kurang TEPAT...Sebenarnya yang lebih TEPAT ialah MALAS...


FIRMAN ALLAH
'Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ”

MArilah kita SAMA- SAMA BERAMAL..
Read more

4 Sah..emas ak murah dari pasaran.

Sunday, October 10, 2010
eRm.. 9/10/2010...ak pergi kedai emas SRi I******..yg sangat popular di kalangan org kampung ak..malah..org Penang, perak tengah jyga turut pergi kedai tue...
ak, kakak ak, dua org anak buah, 1 abag ipar..fuyooo.. dari pagi sampai ptg...kedai dia mcam pasar malam..penuh jer..dgn berbekalkan 2 hajat..
1. untuk beli cincin belah rotan..di order mak aku..
2.cari emas 999..

cincin belah rotan..










tungu punya tungu, punya tungu..jadi aku sorang jer tungu, kak, abg ipar n anak buah ak p lepak kedai makan sebelah dia..lama gila..lebih kurang 45 minit berdiri..tunggu kerusi..

pendek cerita..hajat-hajat ak
1.cicncin belah rotan..ak amik RM2**..sekali upah dia RM 9.98..mahal..cincin bodoh jer..tek lebih 2 gram

2. emas 999..mahal..kena order..harga dia letak RM 146/gram,paling murah dia bagi RM145..tidak termasuk UPAH...Barang tak der...kena order

cuba fikir..kalau cincin biasa upah dia RM 9.98 /gram..kalau gelang..emas 999..confrim lagi mahal..

so fikir la sendiri..

10/10/10..ak balik naik bus..jam 12.20 tgh hari.Alhamdulillah selamat sampai KL...
Read more

0 Harga Emas Terkini Di Malaysia

Wednesday, October 6, 2010
harga emas di MALAYSIA terkini boleh dirujuk.. di http://www.fgjam.org.my/...Federation of Gold Smitch and Jewellery As. of Malaysia..harganya akan di'upated' dalam sesuatu tempoh masa..

last update 24 sep 2010
999-RM154/gram
916-RM146/gram
835-RM134/gram
750-RM121/gram
375-RM65/gram

so kita tunggu la masa update terbaru..sy menjangkakan harga akan lebih tinngi akan di syorkan oleh fgjam...
tunggu...;p..lambat menabung..lambat la jadi bukit..

Nie harga emas 916 dulu-hingga sekarang..sumber dari Normaiziah
2001 - RM 36 segram
2002 - RM 40 segram
2005 - RM 62 segram
2006 - RM 73 segram
Okt 2008 - RM 98 segram
Jan 2009 - RM 105 segram
Feb 2010 - RM 124 segram
Sep 2010 (1) - RM 132 segram
Sep 2010 (2) - RM 146 segram
Read more

0 Emas 999 Atau 916

Emas 999

Adakah anda tahu emas 999?? emas 999 bukan sahaja boleh dijadikan perhiasan tetapi sebagai SIMPANAN PELABURAN. kerana  purenya sifat emas  ini 100%..spread harga belian semula juga tinggi sekitar 8%-15% shja jika dibandingkan dgn emas lain.. 


Emas 916
emas 916 tidak asing lagi dikalangan mayarakat. kebanyakkan kedai menjual emas 916. .spread harga belian semula emas ini adalah tinggi sekitar 20%-30% dari nilai harga semasa..jadi pandai2 lah mencari kedai yang mengambil spread harga terendah untuk mendapat keuntungan yang maksima jika dibandingkan dengan mutu emas 999.


Read more

2 Haha..First Time..

Monday, October 4, 2010
td..pergi Agro Bank..baru nk belajar pajak memajak nie...yg best nyer...
kak yang comey tu siap bg hadiah lg.....lps nie..ak bg name card yerk..hehe

nie pengkiraan ak.
nilai marhum RM3057.00..
coz kali pertama..dia bg 65%..so RM1980.00
upah simpan RM0.60 sehari ( sebulan RM 18.00)
6 bulan * RM18 = 108 + RM 1980 = RM2088.00 kena bayar..

erm..apa nk buat dgn duit nie...(RM1980.00)
fikiq la sendiri..
Read more

0 Harga Rokok Naik Harga...

Saturday, October 2, 2010
harga rokok naik...
saban tahun makin naik....
harga emas pon sama...naik.naik dan naik (rujuk garf)...

RenungKAN...
RM 10 sekotak (contoh)= sehari..
RM 10 * 30 hari = RM 300...
dapat beli
2 gram emas sebulan...
2 gram* 12 bulan =24 gram..
wow..dah banyak tue...
hahaha....

tak pon..ganti la mkn kurma nabi + air zam zam sebagai rutin..niat sunnah dapat pahala FREE..


Nabi Muhammad bersabda,’’Rumah tanpa kurma bagai rumah tanpa makanan.’’ Diriwayatkan pula bahwa Nabi menyantap mentimun dengan kurma matang. (HR Abu Dawud).

Rasulullah pernah bersabda, antara umatnya yang akan mudah mendapat syafaat baginda di akhirat kelak ialah yang banyak mengamalkan sunnah baginda. 

Nabi SAW pernah bersabda ; “Barang siapa yang mengikuti sunnahku, bererti dia cinta kepadaku. Dan barang siapa yang cinta kepada ku, maka akan masuk syurga bersamaku.”



Read more

0 Mata Wang Lawan GOLD..


che' nak tungu pe lagi...tungu duit timbang kilo??
mcm nie.....



....bila nak raya...
beli sekoQ ayam nk buat rendang...
TU dia..SEDEBoK duit kena bwk..



 ckp org tua2
'sikit2..lama2 jadi bukit'
simpan apa?
EMAS la JAWAB dia


Read more
 
PELABURAN © 2010 | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates
Downloaded from free website templates